Terug naar overzicht

Nadia

Nadia is een dansvoorstelling van Amira Al Rawi. De voorstelling is vernoemd naar haar overleden moeder. Zij is als vluchteling naar Nederland gekomen waar zij als alleenstaande moeder haar weg heeft moeten vinden. Dit is de bron van inspiratie geweest voor haar voorstelling.

In 1996 vluchtte de moeder van Amira van Irak naar Nederland. Als gevolg van huiselijk geweld scheidde de ouders van Amira en werd Amira opgevoed door haar moeder, die ondertussen haar studie probeerde af te maken. In 2006 komt haar moeder om bij een auto ongeluk en maakt Amira voor het eerst kennis met het gezin van haar tante en oma, die speciaal voor Amira en haar broer uit Irak gekomen is om voor hen te zorgen. Hier begint een nieuwe levensfase over gedwongen volwassen worden, onbeantwoorde vragen, opgroeien tussen twee culturen in en zelfstandig je weg vinden in de Nederlandse maatschappij. In deze voorstelling gaat Amira in gesprek met haar herinneringen en trauma’s. De Oosterse invloeden zijn duidelijk herkenbaar in de voorstelling.

Amira heeft de voorstelling gemaakt onder begeleiding van choreograaf Shailesh Bahoran. De voorstelling was te zien bij het festival in theater de Veste Delft Moves, tijdens de Mooi Weer Spelen en een primeur op de Parade. Dat was een landelijke doorbraak van Amira met een lovende recensie in de Volkskrant. Vanuit de stichting DelftsPeil hebben we haar ondersteund met het zoeken van financiering en in het proces.

Looptijd: 2017 – 2018