Terug naar overzicht

Schiffmacher Royal Blue Tattoo

Een expositie over geloof, hoop en liefde

Delfts Blauw aardewerk en tatoeages is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, echter hebben ze meer gemeen dan gedacht. Er zijn parallellen te vinden in onder andere oorsprong, betekenis, ambacht en meesterschap. Onder de naam ‘Schiffmacher Royal Blue Tattoo’ komen deze twee onverwachte werelden samen in een verrassende expositie. De expositie werd op 28 november 2019 geopend en is tot 31 oktober 2020 voor publiek te bezichtigen.

Tatoeëerder en kunstenaar Henk Schiffmacher heeft in zijn leven niet alleen ontelbare kunstwerken gemaakt, hij heeft er wereldwijd ook tienduizenden verzameld. Bij elkaar gebracht uit pure nieuwsgierigheid en uit liefde en respect voor de tattoo als interculturele kunstvorm en communicatiemiddel. Met alle bijhorende verhalen en diepgaande kennis.


Speciaal voor deze expositie heeft Schiffmacher met de meester-schilders van Royal Delft een aantal unieke handgeschilderde objecten ontworpen en gemaakt, waar de twee werelden elkaar letterlijk raken en verbinden. Aangevuld met items en verhalen uit zijn omvangrijke collectie is deze expositie een reis over huid en aarde met als thema geloof, hoop en liefde.

Een persoonlijk ingesproken audiotour neemt Henk Schiffmacher je mee over de expositie. Een randprogrammering bestaande uit schilderworkshops, masterclasses, lezingen en een boek, vullen de expositie aan.

De expo is een project van Stichting Schiffmacher Tattoo Heritage en Royal Delft in dit project hebben we samengewerkt rond het thema educatie.

Looptijd: 2019 – 2020