Terug naar overzicht

‘What next? picture tomorrow: Utopia for real’38CC

Leerlingen van de onderbouw hebben tijdens de tekenles een tekening gemaakt over hun ideale toekomst. Er zijn duurzame oplossingen voor huizen en voedsel bedacht, maar ook praktische alledaagse oplossingen. De beste uitvindingen ontstaan soms vanuit een simpele schets: zo eenvoudig kan wetenschap soms zijn. De tekeningen met het meest originele ontwerp zijn door studenten van de TU gevisualiseerd tot “echte” objecten/situaties. Deze waren te zien op levensgrote borden (2×2 meter) langs de Hooikade.

Een van de doelstellingen van de stichting DelftsPeil is het (zo nodig financieel) ondersteunen van nieuwe (experimentele) projecten. In 2017 is dat heel goed uitgepakt met een interessante samenwerking met 38CC rond het programma ‘What next? picture tomorrow: Utopia for real’.

Om de toekomst te verbeelden hebben we fantasie en verbeeldingskracht nodig en dat was volop aanwezig gezien de honderden tekeningen die zijn gemaakt. Deze verbeelden allerlei onderwerpen zoals het vervoer van de toekomst (een vliegende auto) of een toilet dat op afroep naar je toe komt gevlogen. Ook zijn tekeningen gemaakt van duurzame oplossingen voor huizen en voedsel in de derde wereld. Een speciale jury heeft vanuit Expositieruimte 38CC een selectie gemaakt van een aantal tekeningen met de meest originele ontwerpen.

Looptijd: 2016 – 2017