Terug naar overzicht
  • Groeten van Geerweg
  • Groeten van Geerweg
  • Groeten van Geerweg
  • Groeten van Geerweg
  • Groeten van Geerweg

Groeten van Geerweg

Bij Groeten van Geerweg verzamelde theatermaakster Marjet Roerink verhalen, muziek en foto’s uit het rijke verleden van de Delftse volksbuurt Geerweg. Samen met muzikant René Torenstra, fotograaf Laura de Haan en de bewoners werd alles dat deze wijk zo bijzonder maakt bij elkaar gebracht in een feestelijke tour door de buurt op 11, 12 en 13 oktober 2013. 

Elke vrijdag waren Marjet, René en Laura in het nieuwe speeltuin gebouw te vinden aan de Kleine Boogerd. Buurtbewoners en oud-buurtbewoners van de Geerweg zijn erg betrokken en gehecht aan hun buurt, maar ook andere inwoners van de binnenstad zijn nieuwsgierig naar de historie en verhalen.

GeerwegTour

Na maandenlang in de buurt te hebben doorgebracht werden alle bijzonderen ontmoetingen, verhalen en foto’s die in de afgelopen periode verzameld en gebundeld tot een feestelijke tour door de wijk. Het werd een spannende, ontroerende, hilarische reis door een uniek stukje Delft! Men maakte kennis met de rijke geschiedenis van de wijk waarin bewoners en oud-bewoners hun verhaal deden in de wijk die ook wel onder de geuzennaam Gribus bekend staat.

Looptijd: 2013