Terug naar overzicht
  • Schatten van de Bras
  • Schatten van de Bras
  • Schatten van de Bras
  • Schatten van de Bras
  • Schatten van de Bras
  • Schatten van de Bras

Schatten van de Bras

De Delftse kunstenaar en filmmaker Kim Schonewille en CMV student Sarah Kreuze trokken de wijk in Brasserskade in op zoek naar schatten in de vorm van mooie verhalen, gebeurtenissen en eigenlijk alles wat de wijk kleurt. Na het verzamelen van deze schatten werden ze getoond aan het publiek via een tour door de wijk op zaterdag 20 september 2014. 

Zes maanden lang gingen Kim en Sarah op bezoek bij de buurtbewoners. Elke vrijdag waren zijn in de buurt te vinden. Rond etenstijd in één van de snackbars in de wijk. Ze zochten mensen met dromen, (verborgen) talenten, hobby’s en fascinaties. De schatten die gevonden werden bepaalden de vorm van het uiteindelijke programma van de tour. Er waren muzikanten, kostuummakers, verhalenvertellers, dansers en meer. Ook ging altijd de camera mee, om portretten te filmen van de bewoners.

Tour

Op 20 september was de tour. Het verzamelpunt was de speeltuin in de wijk. Je kon op pad met een gids maar je kon ook zelf op pad met een schatkaart om de verborgen pareltjes van de wijk te ontdekken. Tijdens de tour gaven de bewoners en ondernemers van de Brasserskade een kijkje in hun leven. Daarnaast was er een stop-motion film gemaakt, van een vaste plek in de wijk die elke dag op de foto werd gezet gedurende 3 seizoenen.

Documentaire

Tijdens de bezoeken aan de wijk filmden Kim en Sarah portretten van de buurtbewoners. Deze werden samengevoegd tot de documentaire ‘Schatten van de Bras’. De trailer was te zien tijdens de tour in september. De documentaire was te zien in november in het wijkcentrum.

Mede mogelijk gemaakt door De VAK, Kunst in de Wijken en Speeltuin de Bras.

Looptijd: 2014