Terug naar overzicht

Paradijsvogels

Met Paradijsvogels is stichting DelftsPeil een traject ingaan waarbij verhalen van mensen centraal stonden die zich, op wat voor manier dan, ook durven te onderscheiden. Een intergenerationeel project waarbij er wordt ingezoomd op de thema’s die naar boven komen, door alle tijden heen. Met Paradijsvogels zouden er verhalen worden geïnventariseerd en gedeeld, teksten geschreven, theater en muziek gemaakt, kleine en grotere voorstellingen gespeeld waar oud en jong bij worden betrokken.

Abtswoude Bloeit!
Met Paradijsvogels zijn we gastvrij ontvangen in voormalig verzorgingscentrum Abtswoude in Delft. In dit voormalig verzorgingscentrum heeft SHS Delft in samenwerking met Pieter van Foreest, stichting Perspektief en Cojo Housing het project Abtswoude Bloeit! opgezet. In het voorjaar van 2018 namen de nieuwe bewoners hun intrek: 110 studenten, 33 cliënten van stichting Perspektief en 40 aanleunbewoners wonen samen onder één dak.

Wat als een laagdrempelig project begon is, uitgegroeid tot pionieren in de wijk voor een cultuurhuis in het kader van het rijksprogramma van OC&W, proeftuin cultuuranker methodiek in de regio. Oorspronkelijk was het de bedoeling om een grote voorstelling te maken, wat we aantroffen was een speeltuin voor iedere regisseur. De veelheid aan verhalen, bijzondere energie en initiatieven heeft ons verleid om het grootser aan te pakken en nog meer bottom up een invulling aan Paradijsvogels te geven.

Looptijd: 2017 – 2019