Expositie Woord & Draad

Zaterdag 18 maart 2023
11.00 t/m 22.00 uur
Museum Prinsenhof Delft,
Sint Agathaplein 1

Maar liefst 11 uur lang is de historische Van der Mandelezaal gevuld met Delftse verhalen verweven met textielkunst. Bewonder de Delftse Kleden en de Jurk van Delft die na 20 jaar speciaal voor deze expositie uit het depot van Museum Prinsenhof Delft zijn gehaald. Bewonder de Jas van Delft, gemaakt van persoonlijk geweven lapjes door bijna 100 stadsgenoten. Dwaal door de stad van textiel, bestaande uit kleine huisjes terwijl je luistert naar de verhalen van de makers via de koptelefoon. De expositie is gratis te bezoeken. Binnenlopen kan op elk moment.

Ervaar de magie: In de expositie is ook ruimte om zelf aan de slag te gaan met handwerk. Ervaar hoe niets, losse stof en draad, in je handen iets wordt. Iets dat er eerst nog niet was. Leuk voor iedereen met én zonder ervaring, voor elke leeftijd. Handwerken kan van 11.00 t/m 17.00 uur. 

Het Kleed van Delft: Niet te missen is het Kleed van Delft! Maandenlang weefden inwoners uit Delft samen met weefkunstenaar Bart Gorter hun eigen stof of kleding in het kleed op het weefgetouw. Het resultaat is een 8 meter lang kleed vol verhalen en herinneringen uit Delft.

Tip: combineer je bezoek aan de expositie met de overhandiging van Het Kleed van Delft aan de stad om 15.00 uur en/of een theatertour van Woord & Draad door het museum.

Tijdens het event zullen er foto’s gemaakt worden. Deze worden gebruikt voor promotiedoeleinden en kunnen gedeeld worden op de communicatiekanalen van Museum Prinsenhof Delft en Woord & Draad. 

FLYER