Terug naar overzicht

Contact via wandlamp

Student Industrieel ontwerpen Maud Verheij, wist Stichting DelftsPeil te vinden voor ondersteuning bij een experiment dat ze voor haar minor Social Design moest uitvoeren. De opdracht: breng mensen via design met elkaar in contact.

Deelnemers vinden

De uitvoering van het experiment vond plaats aan de Van Gaalenlaan, waar Maud met meerdere studenten samenwoont. Ze heeft in totaal 30 huishoudens gevonden om mee te doen aan haar experiment. Maud is met verschillende communicatiemiddelen aan de slag gegaan om mensen te bereiken, bijvoorbeeld door aan te bellen of posters uit te delen, om met mensen in contact te komen.

Wandlamp

Na een aantal experimenten heeft ze in overleg met haar buurtgenoten een lamp ontwikkeld die via kleuren een boodschap of wens kan doorgeven. Deze wandlamp hangt in het huis van alle buren. Via de lamp kun je vervolgens communiceren met je buren door een kleur in te stellen. Met de kleuren kunnen ze afspraken maken, bijvoorbeeld over koffietijd, of kan er worden aangegeven dat de behoefte aan gezelschap bestaat. Het prototype heeft Maud getest in haar straat en de reacties waren enthousiast.

Stichting DelftsPeil heeft Maud zowel financieel als met advies ondersteund. Vooral de methode waarbij DelftsPeil mensen betrekt en weet te benaderen in projecten was een onderdeel dat voor haar interessant was.

Looptijd: 2017