Terug naar overzicht

Body

Sven Signe den Hartogh: “In mijn werk als beeldend kunstenaar combineer ik de zoektocht naar esthetische schoonheid met de zoektocht naar ons ware zelf als mens, ik geloof dat kunst ons dichterbij kan brengen bij de essentie van het leven en ik streef erna om op een subtiele manier mensen bewuster te maken van hun leefomgeving en de keuzes die ze daarin maken.”

Het idee voor deze sculptuur is om een geraamte, een frame te maken die altijd in context met de omgeving wordt gepresenteerd om zo letterlijk het ‘leven’ te vangen. Eigenlijk de natuur letterlijk in te lijsten.

Als kijker kijk je dus door een vooraf gekaderd perspectief, dit om te laten zien dat we als mensen vaak niet meer stil staan bij de schoonheid van onze omgeving. Door een subtiel frame ergens te plaatsen leren we mensen kijken vanuit een ander oogpunt en kunnen we tevens van de gelegenheid gebruik maken om mensen te informeren over de desbetreffende plek door mooie informatie te verschaffen.

Het werk is geplaatst bij LandArtDelft en maakt onderdeel uit van beeldengroep, de werken zijn voor iedereen te bezichtigen. Stichting DelftsPeil begeleid vaker mensen met een goed idee zolang het aansluit bij de missie en visie van de stichting.

Looptijd: 2018 – 2019