Terug naar overzicht

Spoorzone Voorbij = de Strip

Alle bewoners, ondernemers en gebruikers van het Spoorzonegebied hebben te midden van de verbouwingsactiviteiten gewoond, geleefd en gewerkt en daarbij jarenlang last gehad van herrie en ongemak. Toen het einde bijna in zicht was, was het tijd om met elkaar te vieren dat het werk aan de Spoorzone voorbij is. We zijn uit de bouwput en de bestemming komt in zicht. Tijd om deze nieuwe fase, deze vernieuwde plek en het nieuwe uitzicht met alle buren, bewoners en betrokkenen van Delft te vieren!

55 activiteiten, 21 plekken en 1600 bezoekers

Lotgenoten, bondgenoten, buurtgenoten en stadsgenoten hebben de creatieve geesten gebundeld en in gezamenlijkheid besloten om de Spoorzone als vernieuwde plek in hun hart te sluiten. Dus vierde de Strip in het weekend van 22 en 23 september 2018 feest. Een zomer is intensief gewerkt om een bijzonder rijk programma samen te stellen en (onverwachte)samenwerkingen aan te gaan. 55 activiteiten op 21 plekken en locaties heeft dit opgeleverd. 134 mensen hebben deze activiteiten verzorgd het aantal bezoekers schatten we op zo’n 1600.

En hoewel het weer tegen zat, is de opzet geslaagd. Schuilend voor de regen vonden bijzondere ontmoetingen en onverwachte samenwerkingen plaats. Locaties aan de Strip openden ruimhartig hun deuren voor buitenoptredens die in allerijl door het slechte weer naar binnen werden verplaatst.

Locaties aan de Strip

Tijdens het weekend hebben we op 17 locaties en plekken activiteiten georganiseerd. Dit liep uiteen van de Delftse Molen de Roos tot en met het oude pand van de VAK centrum voor de kunsten aan de Westvest. Ook het Hoogheemraadschap Delfland heeft haar poorten geopend en meegedaan aan het programma.

Samenwerkingen

Naast het ontdekken en vieren van nieuwe plekken heeft De Strip met veel verschillende partijen samenwerking gezocht. Hierdoor zijn nieuwe verbindingen gelegd en ‘oude’ banden verstevigd of vernieuwd:

  • De Delftse Molen de Roos is de initiatiefnemer van het evenement. Door gebrek aan ervaring en mankracht zochten zij samenwerking met Stichting DelftsPeil. De vrijwilligers dachten ook mee in het programma en realisatie van het event.
  • Club Delft is een platform voor het tonen van amateurkunst, voornamelijk via de website. Daarnaast faciliteren zij podia. Club Delft is bij het kernteam aangehaakt, heeft de publiciteit op zich genomen, hun achterban uitgenodigd om de podia op de Strip te vullen en samen te programmeren.
  • Het event Delft Serveert bleek in hetzelfde weekend als het feest van de Strip plaats te vinden, op het mooie Agathaplein wat aan de Strip grenst. Same  is afgetast hoe samen te werken in programma, de publiciteit en de faciliteiten. Voor deze editie is het delen van faciliteiten en elkaars programma een mooie samenwerking gebleken.
  • Het Rietveld Theater is de plek geweest waar het productiekantoor kon neerstrijken en alle mooie plannen gesmeed konden worden. Tijdens de Strip was er een minitheater van het Rietveld opgezet bij het Hoogheemraadschap om amateurkunst op deze bijzondere plek te tonen.

Prinsenkwartier had haar handen vol aan het programma van Delft Serveert maar bood ons programma op de zondag onderdak.

Looptijd: 2017 – 2018