Terug naar overzicht

What next? picture tomorrow: Utopia for real’38CC

Een van de doelstellingen van de stichting DelftsPeil is het ondersteunen van nieuwe (experimentele) projecten. In 2017 is dat heel goed uitgepakt met een interessante samenwerking met Expositieruimte 38CC rond het programma ‘What next? picture tomorrow: Utopia for real’.

Ideale toekomst van middelbare scholieren

Leerlingen uit de onderbouw van de Delftse middelbareschool CLD Molenhuispad hebben tijdens de tekenles een tekening gemaakt van hun ideale toekomst. Er zijn duurzame oplossingen voor huizen en voedsel bedacht, maar ook praktische alledaagse oplossingen. De beste uitvindingen ontstaan soms vanuit een simpele schets: zo eenvoudig kan wetenschap soms zijn.

Tot leven gebracht door studenten

Een speciale jury heeft vanuit Expositieruimte 38CC een selectie gemaakt van een aantal tekeningen met de meest originele ontwerpen. Deze 10 tekeningen zijn door studenten van de TU gevisualiseerd tot ‘echte’ objecten en situaties. Deze waren te zien op levensgrote borden (2×2 meter) langs de Hooikade in Delft, bij Expositieruimte 38CC.

Fantasie en verbeeldingskracht

Om de toekomst te verbeelden hebben we fantasie en verbeeldingskracht nodig en dat was volop aanwezig gezien de honderden tekeningen die zijn gemaakt. Deze verbeelden allerlei onderwerpen zoals het vervoer van de toekomst (een vliegende auto) of een toilet dat op afroep naar je toe komt gevlogen. Ook zijn er tekeningen gemaakt van duurzame oplossingen voor huizen en voedsel in de derde wereld.

In de media

De tentoonstelling is een project van Stichting 38CC en mede mogelijk gemaakt door de stichting DelftsPeil, het Science Centre, IFOT en de projectgroep Delft | Stad van Technologie.

Looptijd: 2016 – 2017