Terug naar overzicht
  • Cultuurhuis Delft
  • Cultuurhuis Delft
  • Cultuurhuis Delft

Cultuurhuis Delft

Het Cultuurhuis Delft brengt mensen bij elkaar via cultuur. Verbinden en (mee)maken: twee sleutelwoorden waar het Cultuurhuis Delft voor staat. Waar mensen samenkomen gebeurt iets. Daar draait het om bij een Cultuurhuis. Onze activiteiten zijn cultureel, creatief, educatief en informatief, voor jong en oud. Cultuurhuis Delft vind je in de wijken Voorhof en Buitenhof. 

Achtergrond

In 2020 werd het Cultuurhuis Delft opgestart vanuit een deelname aan de Haagse proeftuin; een landelijk initiatief van het ministerie van OC&W waarin de cultuurankermethodiek centraal staat. Het Cultuurhuis Delft was één van de cultuurankers in de regio Haaglanden, samen met Theater de Vaillant en het Laaktheater. Een cultuuranker is een locatie in de wijk die bruggen slaat tussen de bewoners en cultuur. Op 3 maart 2021 werd dit traject succesvol afgerond met een publicatie. Sinds de start is Cultuurhuis verankerd in de wijken Voorhof en Buitenhof en is het hier niet meer weg te denken. Mede dankzij alle samenwerkingen met partners en bewoners in de wijken.

Voorhof en Buitenhof

In de wijk Voorhof organiseert Cultuurhuis Delft activiteiten in Abtswoude Bloeit!, een voormalige verzorgingshuis waar studenten, ouderen, ex-daklozen en Oekraïense vluchtelingen wonen. Op de begane grond zit de ‘Woonkamer van de Wijk’, inclusief keuken, bar en verrijdbare elementen om de ruimte aan te passen aan de activiteit. Ook is er een mooie binnentuin. In de wijk Buitenhof vind je Cultuurhuis in wijkcentrum BuitenGewoon, voorheen The Culture. Het ligt midden in de wijk, heeft twee zaaltjes, een muziekstudio en een bar. Buiten vind je er een pleintje en een sportveld. De activiteiten vanuit Cultuurhuis worden opgezet en ontwikkeld door de cultuurcoaches en programmamakers. We hebben een traditie met het opleiden of begeleiden van mensen en talentontwikkeling.

Communities

Cultuurhuis Delft is niet meer weg te denken uit de stad Delft. We zetten in op ontmoeting, laagdrempelig kennismaken met cultuur en talentontwikkeling. Er zijn meerdere sterke communities ontstaan, zoals de muzikale broedplaats Open Studio Delft, Studio 015 waar meiden van 10 t/m 17 jaar creatieve workshops volgen van vrouwelijke kunstenaars, de Culture Club waar kinderen in de basisschool leeftijd muziek maken en theaterlessen volgen en het Creatief Atelier Delft waar vrouwen uit de wijken wekelijks creatieve workshops volgen.

Partners

Cultuurhuis Delft werkt intensief samen met partners in de wijken. We hebben fijne partners gevonden zoals KopieKoffie, PrintPlezier, Stichting Rode Feniks, SHS Delft, Pieter van Foreest, stichting Perspektief, Stichting CanIDream, Coöperatie De VAK, centrum voor de kunsten, Bibliotheek DOK Voorhof, Jongerencentrum The Mall, Delft voor Elkaar, SPOD en Stichting Stunt. Maar ook buiten de wijken werken we samen met Bibliotheek DOK Centrum, Theater de Veste, Podium HAL015, Delft Fringe Festival en Cultuurbarbaren.

Looptijd: 2020 – heden

www.cultuurhuisdelft.nl