Terug naar overzicht
  • Oudkast
  • Oudkast
  • Oudkast
  • Oudkast

Oudkast

Het project Oudkast verzamelt mooie, verdrietige, gewone en indrukwekkende levensverhalen van roze senioren. Deze verhalen worden verwerkt in een reizende voorstelling en tentoonstelling, in de vorm van beeld- en geluidsfragmenten, liedjes, foto’s en monologen, onder regie van Marjet Roerink. Te zien in verzorgingshuizen, bibliotheken en theaters.

Verborgen groep

Niet over alle kleuren liefde kan even openlijk gesproken worden. Homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders balanceren veelal tussen openheid en taboe, tussen kracht en kwetsbaarheid. Ongeveer 7 tot 10 procent van de ouderen kent homoseksuele gevoelens. Sommigen zijn al vroeg ‘uit de kast’ gekomen, anderen doen dat op latere leeftijd alsnog. Ook instellingen die met ouderen te maken hebben, zijn hier nog niet of nauwelijks op ingericht. Oudkast geeft gezicht en podium aan een tot nu toe onzichtbare groep senioren.

Eigen manier van vertellen

Waar Oudkast klein begon in de Delftse Roze Salon, breiden de verhalen zich nu uit met meer mensen die hun verhaal willen delen. Ieder verhaal wordt op een passende manier vorm gegeven; van anoniem ingezonden verhalen tot en met gesproken monologen, van filmportret tot foto of luisterfragment, alles is mogelijk. Oudkast kiest samen met de deelnemers een uitingsvorm op maat.

Mede mogelijk gemaakt door Kunst in de Wijken, Fonds 1818, De VAK, Gemeente Delft, VSBfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds Sluyterman van Loo.

Looptijd: 2014