Terug naar overzicht
  • Studio 015 - schilderen

Studio 015

Bij Studio 015 van Cultuurhuis Delft gaan meiden van 10 t/m 17 jaar creatief aan de slag. Van dans tot illustratie en kalligrafie tot fashion. Elke maand zijn er creatieve bijeenkomsten in Jongerencentrum The Mall aan de Hermesstraat 65. Daarnaast is er elke eerste maandag van de schoolvakanties een groots meidenevent met sport, beauty en kunst bij Wijkcentrum Buitengewoon aan Mozartlaan 670. Alle activiteiten zijn gratis te volgen. 

De activiteiten bij Studio 015 worden georganiseerd en begeleid door cultuurcoach Maaike Kalkhoven. “Elke keer nodigen we een andere jonge vrouwelijke kunstenaar uit om een workshop te geven. Kunst kent veel verschillende vormen. Bij Studio 015 kunnen de meiden ontdekken wat ze leuk vinden. “Wie weet vind je iets dat je zo blij maakt, dat je ermee door wilt gaan.” 

Achtergrond

Studio 015 ging in 2022 van start in de Buitenhof. In de loop van de tijd heeft Studio 015 zich ontwikkeld van een middag met drie achtereenvolgende workshops naar losse workshops rondom één onderwerp in samenwerking met The Mall. Dit werkt heel goed. Om toch de mix met sport en beauty te behouden, zodat er voor alle meiden iets te kiezen is, organiseren we de events in de vakanties.

Toekomstplannen

Om nog meer meiden te bereiken starten we in 2024 met een traject op middelbare scholen in de wijken. Daarnaast gaan we de diepte in door persoonlijke talentontwikkelingstrajecten aan te gaan met een aantal meiden.

Looptijd: 2022 – heden

www.instagram.com/015.studio