Terug naar overzicht
  • Open Studio Delft
  • Open Studio groepsfoto augustus 2022
  • Open Studio in HAL015 december 2023

Open Studio Delft

Open Studio Delft is een broedplaats voor muzikaal talent uit de wijk. Elke week komen de muzikanten bij elkaar om samen te zingen, jammen, nummers te schrijven en muziek te arrangeren. De groep is zeer divers in leeftijd en in achtergrond, maar één ding hebben de talenten met elkaar gemeen: de liefde voor muziek!

Houd je van muziek, zang, spelen in een band of songwriting? Heb je de droom om op het podium te staan? Iedereen vanaf 16 jaar en ouder, van beginner tot semi-professional, is welkom en krijgt de kans zichzelf verder te ontwikkelen. Onder leiding van professionele zang-, muziek- en theatercoaches ga aan de slag met jouw ambities. Open Studio Delft repeteert 1x in de week en heeft regelmatig optredens, want podiumervaring is een belangrijk onderdeel van de Open Studio. De muzikanten van Open Studio speelden al bij Burendag, het Pionierskwartierfestival, Open Monumentendag, Theater de Veste, Museum Prinsenhof Delft, Podium HAL015. Ook speelden ze mee in de voorstelling van Maartje en Kine.

Achtergrond

Open Studio Delft is een idee van Marjet Roerink, mogelijk gemaakt vanuit Stichting Delftspeil. De kick-off was op zaterdag 25 september 2021 (Burendag) en op 28 oktober 2021 vond de eerste Open Studio sessie plaats. Dit muzikale initiatief ontstond vanuit een duidelijke behoefte uit de wijk. Marjet: “Via de culturele activiteiten die we bij Cultuurhuis Delft organiseren ontmoeten we veel mensen uit de wijk en we merkten dat er ontzettend veel muzikaal talent rondloopt. De muziek hangt hier echt in de lucht en je struikelt bijna over het talent! Met Open Studio Delft hebben we een broedplaats gecreëerd en kunnen we dit talent een plek geven in de wijk.”

Masterclasses

In de zomer van 2022 organiseerde Open Studio Delft een zomerprogramma genaamd ‘Schrijf je eigen lied’, waarin twee gastcoaches muzikanten begeleiden bij het schrijven van eigen teksten en muziek. Met een simpel stappenplan werkten ze toe naar een eindconcept dat de muzikanten altijd kunnen blijven gebruiken. In 2024 organiseert Open Studio Delft een masterclass Jazz en een verdiepend muziektraject waarin een nieuwe band gevormd zal worden.

Popdelft Music Award

Tijdens de eerste editie van de Popdelft Music Awards, op 15 juni 2022, werd Open Studio Delft uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Beste Nieuwe Initiatief van 2022’. Open Studio Delft bestond toen nog geen jaar, maar is al echt verankerd in de wijk Voorhof. Het bevestigd dat ook anderen dan wijzelf het belangrijk vinden om samen met mensen in de wijk van alle leeftijden en achtergronden muziek te maken.

Bandjes

Bij Open Studio Delft worden regelmatig nieuwe bands en muziekformaties gevormd die ondertussen hard aan de weg timmeren met eigen optredens en EP releases van nummers die nu via Spotify te beluisteren zijn. Zoals zangeres Summerjay en de band Stackademics, Laser Lemon en XLG.

In de media

  • Juni 2022: Radio interview bij Omroep Wetering & Omroep Delft over de Popdelft Music Award
  • Juli 2022: Radio interview bij Omroep Wetering over de zomercursus ‘Schrijf je eigen lied’
  • December 2023: Het magazine Delfts Leven van De Laatste Eer schreef een mooie reportage van twee pagina’s over Open Studio Delft, vanuit de insteek dat muziek verbindt en verschillen overbrugt.

Open Studio Delft wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds en Stichting Stunt.

Looptijd: 2021 – heden

www.openstudiodelft.nl
www.instagram.com/openstudiodelft