Terug naar overzicht

Paradijsvogels

Paradijsvogels is een project over mensen die zich, op wat voor manier dan ook, durven te onderscheiden. Er wordt intergenerationeel ingezoomd op thema’s die in alle tijden spelen. Er worden verhalen verzameld en gedeeld via teksten, theater en muziek. Er worden kleine en grotere voorstellingen gespeeld waar jong en oud bij worden betrokken. 

Abtswoude Bloeit!

Het project Paradijsvogels werd gastvrij ontvangen in Abtswoude Bloeit!, een voormalig verzorgingscentrum waar sinds het voorjaar van 2018 110 studenten, 33 cliënten van Stichting Perspektief en 40 aanleunbewoners onder één dak wonen. Deze woonvorm is opgezet door SHS Delft in samenwerking met Pieter van Foreest, Stichting Perspektief en Cojo Housing.

Cultuurhuis Delft

Oorspronkelijk was het de bedoeling om een grote voorstelling te maken. Maar wat we aantroffen bij Abtswoude Bloeit! was een speeltuin voor iedere regisseur. De veelheid aan verhalen, bijzondere energie en mooie initiatieven heeft ons verleid om het grootser aan te pakken en nog meer bottom-up een invulling aan Paradijsvogels te geven. Wat als een laagdrempelig project begon, is uitgegroeid tot pionieren in de wijk. In het kader van het Rijksprogramma van OC&W startte DelftsPeil aan de hand van de Cultuuranker Methodiek het Cultuurhuis Delft.

Looptijd: 2017 – 2019